неділю, 23 жовтня 2016 р.

Неминуча реальність

Зараз ми зайняті тим, що зосередилися на відбитті агресії Росії, а також на ідентифікації тих осіб і політичних сил, які давно підгодовані Кремлем і мобілізуються ним все виразніше, на тлі явно чим далі більш здутої військової та економічної потужності. Зараз ці загрози стали рівно великими і вся політична ситуація обертається навколо цих проблем.

Це зрозуміло, бо прямо зачіпає найважливіші, для життя країни, питання. Зараз вони стосуються кожного громадянина України і тут все зрозуміло. Проте, варто звернути увагу на те, що вся система координат, в якій існують ці дві ключові проблеми - не статична і рухається зі все більшим прискоренням. Ми просто зосередилися на злободенному і не помічаємо того, що наші проблеми - частина загальної системи, яка має свій напрямок і швидкість.

Здатність піднятися над ситуацією і побачити більше звичайного - мало кого цікавить, і тим не менш, такі спроби присутні. Ми часто звертаємося до оцінки загальних тенденцій, у виконанні Збігнєва Бжезинського і деяких інших людей, що володіють здатністю бачити ситуацію в цілому, а не фрагментами.


Зараз глобальні тенденції чітко артикулювали проблему, що вимагає неодмінного вирішення. Штати і НАТО нарешті дійшли до розуміння деструктивної і дестабілізуючої ролі РФ у багатьох ключових процесах. Путін цього і домагався, бо будучи бандитом і рекетиром, він чітко розуміє, що вміло створюючи проблеми, можна отримувати профіт на їх вирішенні, а ще краще - на загрозу настання таких проблем. Це - чисто бандитський прийом, який зараз демонструє постійний член Ради Безпеки ООН. Країна-гопник зробила рекет своєю єдиною зовнішньополітичною лінією, з якої вже не бажає сходити. У РФ вже немає ні бажання, ні можливості стати адекватною країною, і це становище ускладнюється все сильніше. З цього випливає, що питання «постпутінської» Росії вже стало актуальним, бо тепер Путін викликав вогонь на себе і таки його отримає.

Раз так, то можна не замислюватися над тим, як саме буде ліквідована бандитська верхівка РФ і коли саме це станеться. Росія вже вийшла на фінішну дистанцію, бо стала нерозв'язною проблемою для всіх, хто реально формує політику в світі. Це вже - вирок.

Досить цікаво, з цього приводу, міркує Гаррі Каспаров, який є одним з небагатьох теоретиків російської опозиції. Він пише про те, що Росію чекає дуже жорстка посадка, відразу після дематеріалізації Путіна. Це пов'язано з тим, що авторитаризм нацлідера виявився настільки отруйним, що просто знищив всі інститути суспільно-політичного організму Росії, крім вертикалі влади, підпорядкованої особисто йому і тримається на принципах, які не мають найменшого відношення до закону, ні до зрозумілих механізмів державної влади взагалі. Швидше це нагадує внутрішній устрій великої організованої злочинної групи, в масштабі цілої країни. Але що ще гірше, населення цієї країни прийняло явно бандитську систему управління державою. Навіть так: росіяни не бояться бандитської влади, вони її приймають і знаходять в ній масу позитивних рис, вони хочуть жити під владою бандитів.

Але така форма державної влади контрпродуктивна і може існувати виключно за рахунок наявності дармового джерела поповнення матеріальних ресурсів. Таким було у вигляді вуглеводневої сировини, і воно підходить до фінішу. Без величезних цін на нього і тенденції до постійного зростання цих цін, бандократична держава не може вижити і обов'язково впаде.

Саме після цього виявиться, що інакше жити ніхто не вміє і не хоче. Ті, хто був носієм нових ідей, технологій та іншого - давно виїхали і успішно реалізували себе на Заході. Назад, в цей лепрозорій, з темним і злим населенням ніхто не повернеться, включаючи того ж Каспарова. Саме тому його прожекти про формування якогось перехідного уряду, який розчистить путінські завали, поверне свободу слова, створить умови для вільних виборів і проведе люстрацію, з повною зачисткою путінської влади - нездійсненні фантазії!

Нічого цього не буде. Зараз в Лугандоні обкатаний варіант правління в умовах жорсткого фейку. Тобто, Росія приречена на більш бандитську владу, ніж її демонструє Путін. Влада опиниться у людей, які віджимають все і у всіх, а інструментами управління вважає підвал, тортури і тихі розстріли всіх незадоволених. Механізми вже випробувані і відпрацьовані, фахівці отримали практичні навички і переступили психологічну межу масових вбивств своїх одноплемінників. Саме це стане основою пост-путінської Росії.

Тому нам треба прямо зараз готуватися до того, що ситуація на кордонах, з відходом Путіна, стане набагато складнішою. Звідти побіжить маса народу хоча б тому, що бандити не вміють створювати і жерти там скоро буде нічого. А коли почнуть їм випускати кишки прямо на вулиці, до них дійде нарешті, що ж вони таке створили і побіжать ще швидше.

Але це лише половина проблеми. Росію, в тому великому форматі, який вона має зараз, вже не залишать, бо це неминуче призводить до рецидиву імперськості, гною і крові. Тому - там буде відбуватися дроблення на окремі території, які миттєво згадають старі образи один до одного і почнуть воювати вже між собою. Благо справу, охочих постріляти там - дуже багато. А це знову пожене стада росіян до Європи і до нас. Європа, навчена гірким досвідом, прямо зараз створює механізми припинення незаконної міграції. У нас же - кінь не валявся. Незважаючи на війну, кордон з РФ відкритий як фізично, так нормативно.

Просто на хвилинку уявимо, що коли там почнеться найвеселіше, наш кордон перетне кілька мільйонів голодних і злих росіян, які останній десяток років виходили жовчю і ненавистю, по відношенню до нас. Ось це буде - інша реальність, про яку ніхто не бажає думати, а тим більше - готуватися до цієї неминучої ситуації. Як би не спізнитися!

Немає коментарів:

Дописати коментар