четвер, 28 лютого 2013 р.

Олігархів прийняли у "Сім'ю"

Напевно, Сергій Арбузов ніколи не уявляв, що стане допомагати Рінату Ахметову. Та чого не зробиш, аби Віктор Янукович виграв вибори 2015 року?
Перший віце-прем'єр та його прибічники створили програму, яка дозволить "Сім'ї" та окремим олігархам непогано заробити напередодні виборів. А ще одна частина видатків спрямована на те, щоб майбутній електорат наочно побачив, як багато влада робить для народу.
Презентація документа призначена на середу 27 лютого. Можна вважати, що цей день стане початком нової передвиборчої кампанії Віктора Януковича.
За розкладом, це має бути засідання уряду, але за сутністю це буде шоу. Вже друге за останній тиждень – після позорнячого "спілкування" Віктора Януковича з країною. Мабуть, в оточенні президента з'явився масовик-заворушник, який заохочує різного роду театральні постанови. Ось тільки клас постановника такий, що неозброєним оком видно – це вистава.
Ось і цього разу. Такого ще не було ніколи, щоб на засідання Кабміну виносилося лише одне єдине питання - Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.
Документ розробила команда "видатного економіста" та "найкращого центрального банкіра Восточної Європи" Сергія Арбузова. Він виносився на розгляд уряду уже вдвічі, але обидва рази прем’єр Микола Азаров відправляв програму на доопрацювання. Цього разу з неї вже мали зробити "лялечку", тому що вихвалятися напрацюваннями урядовців буде саме Віктор Федорович.
"Економічна правда" вже аналізувала попередню версію документу - №2. Відверто кажучи, за сутністю останній варіант не сильно відрізняється від попереднього.
Він поєднує у собі три компоненти: відвертий популізм, похмурі фіскальні перспективи та величезні видатки на проекти, які є цікавими для "Сім'ї". А фінансуватися вони будуть в борг – будуть витрачати гроші, які держава збере лише у наступні роки.
Це все ще явно передвиборчий документ. Поки наближені до президента особи зароблятимуть, звичайні люди мають відчути надвисоку активність влади. Наприклад, через модернізацію комунальної сфери та побудову нових доріг. Мабуть, за задумом авторів програми, населення має побачити, що влада таки працює. І що "покращення" – це не гумористичний вислів.
І все ж таки, різниця між останньою версією та попередніми є величезною.
В остаточній версії програми з'явився потужній блок, присвячений підтримці олігархів. Це вже не просто дерибан державних грошей у надвеликих розмірах. Це остаточне примирення "Сім'ї" та олігархів. І перехід до спільного "розпилу" усього того, що ще можна "пиляти".
"Пілітє, Шура. Пілітє".
Передвиборчий піар Януковича
Вибори наближаються. Їх треба вигравати. Для цього треба витратити багато грошей, і вигадати щось красиве про того, хто ці гроші дав. Власне, про Януковича.
Ця логіка нахабно стирчить зі сторінок програми.
Автори документу просто таки розсипаються в компліментах голові держави і його "дієздатній команді", яка на їх думку, зуміла розпочати реформи в усіх секторах економіки.
Такий перелік заслуг "команди Януковича" був відсутнім у попередніх версіях програми. Можливо, через це урядовці переписували кілька разів документ?
Дмитро Дєнков, Сергій Лямець, ЕП — Середа, 27 лютого 2013, 08:40
Продовження статті на сайті Економічна правда








Немає коментарів:

Дописати коментар