неділю, 2 листопада 2014 р.

Російсько-терористичні війська розпочнуть наступ на Донбасі 4-5 листопада

Аналітики спільноти «InformNapalm» Артем Василенко і Тимур Мелік та її координатор Роман Бурко» дійшли висновку, що об’єднані сили РФ і терористичних угруповань «ЛНР» та «ДНР» готові до проведення масштабного наступу в декількох напрямах.
На основі інформації від інсайдерів з окупованих територій та розвідки відкритих джерел аналітики опублікували «Генеральне зведення групи «InformNapalm» станом на 1 листопада»:

«31.10.14 РФ продовжує нарощувати угрупування своїх сил на території Донецкої та Луганської областей. При цьому все частіше поступають повідомлення про наявність у боєвиків реактивних систем залпового вогню «Смерч» (одне із застарілих місць базування – склад ТД «Домініон», м. ДОНЕЦЬК, відстань до штабу наших військ в н.п. Краматорськ – 84.5 км), «Ураган» (н.п. ГОРЛОВКА, колишня залізнична станція «Промивочна», 48 км). Також помічено пересування ЗРК С300 (одне із застарілих місць базування 2-х стартових установок – склад ТД «Домініон», м. ДОНЕЦК). У випадку модифікації ПМУ-1 наявність вказаних засобів значно ускладнює використання тактичної авіації в межах всього кризового регіону.
Також помічена масова ротація особового складу угрупувань бойовиків, при цьому помічена тенденція до заміни місцевого ополчення на військовослужбовців РФ. Так, наприклад, в н.п. Оленівка переважну кількість особового складу на блокпостах мають явні ознаки належності до ЗС РФ.
В Петровскому районі м. ДОНЕЦЬК за останні 3 дні пропали місцеві бойовики; місцеві жителі підтверджують наявність великої кількості військовослужбовців РФ. Це, скоріше всього, викликано бажанням замінити непідконтрольні угрупування боєвиків.
Висока імовірність розгортання передового пункту управління в районі колишнього ствол шахти «Чекіст» (N47°58’14,89″; E37°34’23,95″ – недобудований воєнний об'єкт). Про це свідчить оточення селища шахти Чекіст, а також розгортання комунікацій в районі вул. Маркіна.
Варто відмітити збільшення кількості особового складу і бронетехніки в населених пунктах АЛЧЕВСЬК, БРЯНКА, ПЕРЕВАЛЬСЬК, ГОРЛІВКА, ЄНАКІЄВО, а також створення резерву в н.п. РОВЕНЬКИ, АНТРАЦИТ, СНІЖНЕ, КРАСНИЙ ЛУЧ. Помічено накопичення ударних сил в районі ТЕЛЬМАНОВО, ПЕРВОМАЙСЬКЕ, КРАСНОПІЛЛЯ, разгортання в цьому районі польових шпиталів. Виходячи із перекриття ділянки траси Е-58 в районі САМСОНОВО-БЕЗІМЕННЕ, можна зробити висновок про наявність там великої кількості бронетехніки противника.
Також помічена робота диверсійних груп противника в районі населених пунктів КОСТЯНТИНІВКА (місцеві жители повідомляють про стрільбу з стрілецької зброї ввечері 30.10.14), ДЕБАЛЬЦЕВО (прибуття груп снайперів для знищення артилерійських розрахунків ЗСУ), МАРІУПОЛЬ. Таким чином, об'єднані сили РФ і терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» готові до проведення масштабного наступу по декількох напрямках.
Основними напрямками ударів, імовірно, будуть:
Південний захід:
Група «А»: ОЛЕНІВКА-ДОКУЧАЄВСЬК-ВОЛНОВАХА (задача: відрізати шляхи постачання сил АТО в районі СТАРОГНАТІВКИ і з'єднання з групами «Б» і «В» в районі н. п. ВОЛНОВАХА, в подальшому продолжить вздовж траси  Т-0509 на н.п. ВУГЛЕДАР. Задача: об'єднання з ударною групою «Д» з метою формування оточення угрупування військ АТО в районі н.п. КОНСТЯНТИНІВКА і НОВОМИХАЙЛІВКА).
Група «Б»: КОМСОМОЛЬСКЕ-СТАРОГНАТІВКА-ДОНСЬКЕ (задача: розсікти групу сил АТО в районі н.п. СТАРОГНАТІВКА і з'єднатися з групами «А» і «В» в районі н. п. ВОЛНОВАХА. Подальші задачі викладені в п. 1.1)
Група «В»: ТЕЛЬМАНОВЕ-ГРАНІТНЕ-ДОНСЬКЕ. Задача: рассечение групировки АТО в районе н.п. СТАРОГНАТІВКА, з'єднання з групами «А» і «Б» з метою фомування ударної групи для подальшого наступу в напрмку ДОНСЬКЕ-КІРОВСЬКЕ-МАЛОЯНІСОЛЬ-РЕСПУБЛІКА, підтримка дій групи «Г» на правому фланзі).
Група «Г»: КРАСНОАРМІЙСЬКЕ-ТАЛАКОВКА-ВОЛОДАРСЬКЕ-МАНГУШ (задача: відрізати шляхи постачання сил АТО в н.п. МАРІУПОЛЬ і отримати контроль над трасою Е-58).
Група «Д»: ДОНЕЦЬК-МАР'ЇНКА-КУРАХОВЕ (задача: вихід в тил угрупуванню сил АТО в КОСТЯНТИНІВЦІ і НОВОМИХАЙЛІВЦІ з метою недопущення удару по флангу ударній групі «А». Подальша задача: наступ в напрямку н.п. ВУГЛЕДАР з метою формування оточення угрупування сил АТО в районі н.п. КОСТЯНТИНІВКА І НОВОМИХАЙЛІВКА).
Північний захід:
Група «Е»: СПАРТАК-АВДІЇВКА-ОЧЕРЕТИНЕ (задача: захоплення аеропорту «Донецьк», створення умов для успішного удару з н. п. ГОРЛІВКА в напрямку н. п. ДЗЕРЖИНСЬК).
Групи «Ж.1»: ГОРЛІВКА-СВІТЛОДАРСЬК-АРТЕМІВСЬК; «Ж.2» ПЕРВОМАЙСЬК-ПОПАСНА-АРТЕМІВСЬК; «З»: ГОРЛІВКА-ДЗЕРЖИНСЬК-КОСТЯНТИНІВКА (задача: вирівнювання линії фронту в північному напрямку з метою утримання контролю над рокадною трасою Т0504, відрізання шляхів постачання угрупування сил АТО в районі н. п. ДЕБАЛЬЦЕВЕ, створеннявихідного рубежу для наступу в напрямку н.п. КРАМАТОРСЬК і СЛОВ'ЯНСЬК).
Північ:
Група «И»: БРЯНКА-ПЕРВОМАЙСЬК-ЛИСИЧАНСЬК (подтверженням є проведення артпідготовки по н. п. ГІРСЬКЕ, а також помічене пересування в напрямку блокпосту № 31. Задача: захоплення контролю над н. п. ЛИСИЧАНСЬК, СІВЕРОДОНЕЦЬК, РУБІЖНЕ. В подальшому розвиток наступу на н. п. НОВОАЙДАР з метою відрізання шляхів постачання угрупування сил АТО в н. п. ЩАСТЯ).
Північний схід: наступ противника на населений пункт ЩАСТЯ в даній ситуації можна вважати неможливою, оскільки р. Сіверський Донець, яка розділяє Луганску область на дві частини, є доволі хорошим оборонними рубежем. Саме тому основним напрямком удару потрібно вважати удар групи «Е», метою якого буде заволодіння ЛИСИЧАНСЬКОМ і СІВЕРОДОНЕЦЬКОМ з метою контролю переправ через водну перешкоду з подальшим розвитком наступу в район НОВОАЙДАРА з метою перерізати комунікації угрупування сил АТО в н.п. ЩАСТЯ.
Імовірно, вказаним ударам буде передувати нанесення ударів по н.п. КРАМАТОРСЬК (можливо, з РСЗО «СМЕРЧ») та іншим населеним пунктам, де дислокуються штаби секторів, з метою порушення системи управління силами АТО. Приводом для початку повномасштабного, скоріше всього, стане потужна провокація, яка буде проведена під час виборів 02.11.14.
Ознаками підготовки до провокації є нанесення на бронетехніку смуг швидкої ідентифікації ЗС України, а також анонсований мітинг «Патріотів України» в ДОНЕЦЬКУ і ЛУГАНСЬКУ. Імовірно – обстріл густонаселених районів ДОНЕЦЬКА і ЛУГАНСЬКА з прикордонної зони (на західних околицях ДОНЕЦЬКА базується дальнобійна артилерія і РСЗО «Град», утримання яких на мінімальних відстанях від лінії дотику суперечить логіці). Аналогічна картина і в інших населених пунктах.
Тобто 02.11.14 стане контрольною точкою для початку повномасштабних бойових дій зі сторони терористів. Але сам наступ почнеться, імовірно, 04-05.11.14.
Це буде пов'язано з необхідністю провести підсумки виборів, якщо керівництво терористичних організацій хоче виглядати законно. Після чого «легітимний» уряд новостворених республік «ЛНР» і «ДНР» оголосить війну Україні.
В такому випадку, всякі домовленості втратять свою силу і РФ виступить союзником у війні. Це дасть можливість використовувати, крім наявних у бойовиків систем ураження, ще й, наприклад, оперативно-тактичні ракетні комплекси.
Непрямим підтвердженням дати 04-05.11.14 є чутки, що ходять серед прихильників ДНР в н.п. КРАМАТОРСЬК і СЛОВ'ЯНСЬК. Згідно чуток, на ці числа планується повернення ДНР у вказані населені пункти.
Матеріал підготовили на основі інформації від інсайдерів з окупованих територій і розвідки відкритих джерел: воєнний аналітик групи «InformNapalm» Артем Василенко, воєнно-політичний аналітик групи «InformNapalm» Тимур Мелик і координатор групи InformNapalm, воєнний кореспондент Роман Бурко».
Про це повідомляється на сайті группи «InformNapalm».

1 коментар:

  1. Прогноз провалився, хоча деяка активізація бойових дій спостерігається.

    ВідповістиВидалити