неділю, 30 грудня 2012 р.

Олег Тягнибок - "Людина року - 2012"

Популярний журнал "Кореспондент" водинадцяте визначив переможця у номінації "Людина року". 2012-го цього звання удостоївся лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Паралельно з голосуванням редакційного журі цього видання в Інтернеті на сайті "Корреспондент.net" відбувалося "народне голосування" за претендентів на право бути названими "Людиною року". 
Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції – в обох голосуваннях перше місце посів лідер "Свободи". Зокрема, за Олега Тягнибока проголосували 40% читачів сайту, які взяли участь в опитуванні. На думку редакції "Кореспондента", популярність очільника націоналістичної політсили відображає основну тенденцію в українському суспільстві, а саме – дедалі сильніше невдоволення українців владою і радикалізацію електоральних настроїв. 
"Кореспондент" зазначає, що на парламентських виборах 2012 року партія Олега Тягнибока набрала за списками 10% голосів виборців. З урахуванням мажоритарників ВО "Свобода" сформувала четверту за чисельністю фракцію у Верховній Раді. Це означає, що частина українців прагнуть бачити у Верховній Раді не просто опонентів влади, а активну силу, "спецназ опозиції". "Понад 2 млн. виборців уперше за довгий час дали карт-бланш людям з переконаннями та ідеологією", – підкреслив головний редактор журналу "Кореспондент" Віталій Сич, коментуючи результати конкурсу. 
 Як зазначають автори рейтингу, "Людина року" за версією журналу "Кореспондент" – це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити особистість, а з нею ідеї і тенденції, які найсильніше вплинули на життя країни в році, що минає. Довідка: 2011 року "Людиною року" стала Юлія Тимошенко у зв'язку з кримінальним процесом над нею, який вразив світ. 2010-го це звання отримав Віктор Янукович "за безпрецедентну консолідацію влади". 2009 р. в номінації перемогли відразу троє – Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко. 

 Прес-служба ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар