неділю, 9 березня 2014 р.

Прогноз по Криму: Як Путіна будуть повертати до реальності

Це не пророцтво і не припущення. Такі висновки зроблені на основі колишніх операцій світового співтовариства в різних країнах. Просто сценарій, який повторюється в тій чи іншій мірі, хоча і з деякими відхиленнями. Саме такі заходи крок за кроком застосовувалися раніше - і швидше за все, поки події розвиваються за таким або схожим сценарієм.

По-перше, світова спільнота в найближчі дні зробить всі можливі і неможливі дії для того, щоб примирити дві сторони. На певному етапі у громадськості, а особливо у тих, хто покладається на пропутінські ЗМІ, може скластися враження, що Росію слухають. Не варто спокушатися - вже до поточного моменту всі лідери розвинених країн висловили своє однозначне негативне ставлення до анексії Криму. Проте, лідери розвинених економік проявлять стриманість, і вони готові йти на компроміси заради того, щоб уникнути кровопролиття.

По-друге, пізно або рано, але кров проллється. Концентрація військ, розжарена обстановка, постійні провокації, на жаль, в підсумку зроблять свою справу. Незважаючи на те, що юридично - Путін отримав схвалення Ради Федерації, фактично - російські війська вже в Криму, війна вже почалася, проте це стане останньою краплею, яка запустить незворотний процес світового втручання.

По-третє, з формальної точки зору продовжаться вмовляння. Не один раз збереться Рада Безпеки ООН. Вона може ініціюватися і десять разів - це нічого вже не змінює. Мета переговорів - знизити кількість втрат.

По-четверте, одночасно з цим країни новосформованого альянсу будуть консолідувати військові сили поблизу кордонів РФ . Чорне море виявиться блокованим.


Послідують жорсткі економічні санкції. Вони не можуть послідувати миттєво, так як доведеться перенаправляти потоки енергоресурсів. Тим не менш, в найближчий місяць-два, максимум три Росія відчує на собі повною мірою економічне ембарго.

Рахунки Росії, чиновників і багатьох структур виявляться заблокованими. Виникнуть серйозні проблеми з валютними переказами. Відбудеться колапс платіжних систем, пов'язаних з закордоном.

По-п'яте, вже через місяць після початку процесу територію України, не захоплену російськими військами, буде захищати в тому числі і міжнародний контингент - якщо, звичайно, Україна дозволить це зробити, такі питання не вирішуються без згоди.

По-шосте, далі запуститься безконтактна фаза операції вже на окупованій території далі - бомбардування стратегічних об'єктів Росії , починаючи з повного придушення системи ППО.

По-сьоме, ще приблизно через місяць почнеться сухопутна операція - по випаленій землі. Вона триватиме зовсім недовго, і в лічені дні Росія буде відкинута на колишні межі. Далі швидше за все Путін погодиться на вимоги коаліції.

Що буде далі, чи збереже Путін пост президента - сказати важко. Буває й так, і так. У будь-якому разі, у Росії надовго, якщо не назавжди, відпаде бажання вторгатися в сусідні країни.

Особливо варто відзначити, що ядерна зброя не застосовуватиметься зовсім, так як всі прекрасно розуміють, що послідує негайний удару у відповідь з усіма витікаючими наслідками. Тому надії на те, що з Путіним не будуть зв'язуватися через російський арсенал - нема фактично ніякої.

Джерело: http://sukhoverkhov.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар